Σχεδιάζοντας την εμφάνιση του blog

cabedge by Natalie JostΕδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να βελτιώσω το αισθητικό κομμάτι του ιστολογίου μου. Έτσι λοιπόν ψάχνω για έμπνευση από διάφορους δημιουργούς που παραθέτουν στο portfolio τους θέματα εξαιρετικής ομολογουμένως ποιότητας, όπως αυτό της εικόνας. Αλλά ακόμα και αν αυτά τα θέματα θα άφηναν ευχαριστημένο τον περισσότερο κόσμο, εμένα δεν με ικανοποιούν για ένα και μοναδικό λόγο: είναι έτοιμα από κάποιον τρίτο. Και σε καμά περίπτωση δε θέλω να πιστεύω ότι η λειτουργικότητα και η αισθητική της σελίδας οφείλεται σε τόσο μεγάλο βαθμό σε άλλους. Βέβαια και το θέμα που χρησιμοποιώ τώρα είναι «από τα έτοιμα» αλλά για να έρθει στα μέτρα μου, έπρεπε να αλλάξω πολλά, πιστέψτε με.

Επειδή βέβαια είμαι τόσο ανήσυχη όσο και ανευχαρίστητη, ο μοναδικός τρόπος να μείνω απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση του blog μου θα ήταν να δημιουργήσω το ολόδικό μου theme. Γεγονός που κρατάει πολύ καιρό, ακριβώς επειδή είμαι και «total n00b» σ’ αυτό τον τομέα. Γενικά είναι στον χαρακτήρα μου να αναλύω πολύ τα πάντα μέχρι να πω ότι όντως κατέχω αυτό με το οποίο ασχολούμαι. Αλλά μερικές φορές το παρακάνω, ειδικά αν αποφασίσω ότι κάτι μ’ ενδιαφέρει πολύ.

Σ’ αυτή την κατηγορία έπεσε και η τελευταία μανία μου, της γραφής του κώδικα εμφάνισης ολόκληρου του blog. Αλλά πραγματικά ακόμα και αν βρήκα χιλιάδες site που φαινομενικά βοηθούν στην κατανόηση των html και CSS, μόνο ένα παιδί κατάφερε πραγματικά να με κάνει να καταλάβω τι ακριβώς παίζει, ειδικά στην περίπτωση της πλατφόρμας του wordpress. Ο Small Potato δημοσίευσε στο δικό του blog μια σειρά από οδηγούς ειδικά για τη δημιουργία ενός wordpress theme από το τίποτα πραγματικά! Πιστεύω ακράδαντα πως σαν καθοδηγητής πέτυχε απόλυτα και δεν τολμώ ούτε να τον συγκρίνω με διάφορους καθηγητές που είχα στη ζωή μου.

Τώρα βέβαια τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου θα φανούν αργότερα, όταν θα είμαι πλέον απόλυτα ευχαριστημένη με αυτό που φτιάχνω. Και δυστυχώς λόγω εξεταστικής αυτή την περίοδο δυσκολεύουν τα πράγματα και απαιτώ περισσότερες ώρες τη μέρα για να τα προλαβαίνω όλα! Ελπίζω να έχω νέα από το καινούριο μου έργο σύντομα!

Advertisements

No comments yet

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: